FESZTIVÁLRÓL

"A mai sajátos nemzetközi politikai közegben semmi nem szolgálhatja jobban a békés és harmonikus együttélést, mint az, ha a kultúra nyelvén, szűrőjén át közvetítjük értékeinket egymás felé, erősítve a kölcsönös elfogadást és tiszteletet.

Tudjuk, hogy a SHIFF olyan színt és értékrendszert hoz Pécs életébe, amely hosszútávon és számtalan területen bizonyítja ennek a fesztiválnak a létjogosultságát. "

- Tóth László

Fesztiválelnök

"A fesztivál fővédnökeként maximális támogatást biztosítok a rendezvény sikeres szervezéséhez és lebonyolításához. A Seven Hills Nemzetközi Filmfesztivál minden egyes vendégét arra bíztatom, hogy éljenek a hely és a rendezvény adta lehetőségekkel, és a lehető legtöbb filmet tekintsék meg!"

- Dr. Hoppál Péter 

Pécs országgyűlési képviselője, miniszteri biztos, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke

 

KATEGÓRIÁK

Minden évben több munkát is kiválasztunk játékfilm, rövidfilm és dokumentumfilm kategóriában, majd azokat a fesztivál programjain lejátsszuk. A jelentkezőknek az alábbi kategóriákból kell kiválasztaniuk a számukra megfelelőt. Kategóriánként a legjobb filmeket díjazzuk.

JÁTÉKFILM

Bármilyen nemzetközi elbeszélő fikció vagy történet. Ehhez a kategóriához tartoznak az úgynevezett áldokumentumfilmek (mockumentary) is. A kategóriában nevezett munkák időtartama minimum 50 perc.

Annak érdekében, hogy a pályázott művet befogadhassuk, a leadott anyagnak tartalmaznia kell a forgatókönyvet és a pontos stáblistát.

RÖVIDFILM

A jelölés nem tartalmaz semmilyen műfaji vagy technikai korlátozást. Egy filmkészítő csak egy munkát nevezhet. Sorozat esetén maximum két részt lehet nevezni. A nevezett munka maximum 35 perc lehet.

Annak érdekében, hogy a pályázott művet befogadhassuk, a leadott anyagnak tartalmaznia kell a forgatókönyvet és a pontos stáblistát.

DOKUMENTUMFILM

Olyan produkció, amely magában foglalja a dokumentumfilm műfaji elemeit. Olyan film, amely sajátos eszközeivel a valóság dokumentálását tűzi ki célul. Sorozat esetén maximum két részt lehet nevezni. Egy filmkészítő csak egy produkcióval indulhat. A nevezett munka legfeljebb 50 perc lehet.

Annak érdekében, hogy a pályázott művet befogadhassuk, a leadott anyagnak tartalmaznia kell a forgatókönyvet és a pontos stáblistát.

MIVEL KÉSZÜLÜNK?

FESZTIVÁL

A SHIFF nemzetközi porondon is kedvelt filmművészeti ágakra fókuszálva szakmailag nívós filmszemlét hoz létre.

A filmfesztivál a hivatalos versenyprogramján kívűl közel-keleti és közép-európai filmbörzének is helyet kínál, ahol az arab térség filmjei, filmesei találkoznak európai szakemberekkel, egyedülálló módon a térségben. 2018-ban 106 országból több, mint 3.000 alkotás érkezett.

FILM EXPO

KULTÚRA

Célunk, hogy pár éven belül egy nemzetközi szinten elismert, rangos filmipari kiállítást és szakmai fórumot hozzunk létre az amatőr és a profi filmesek számára neves díszvendégekkel és nálunk bemutatkozó korszakalkotó filmekkel. Küldetésünk, hogy 2023-ra a SHIFF Közép-Európa legnagyobb filmfesztiváljává nője ki magát.

A nemzetközi filmszakma elitjét tudja évről-évre elhozni a térségünkbe, ezzel nyitva lehetőséget a hazai filmipar számára a nemzetközi projektbe való egyre nagyobb mértékű beépülésére.

Rendezvényünk és általa idehozott nemzetközi kapcsolatok Pécs és a környező régió egyik makrógazdasági hajtóerejévé válhat. A fejlődés már most is érezteti hatását.

A SHIFF 2018-as évadára több nemzetközi küldöttség is érkezett a világ számos részéről. Pár év alatt fesztiválunk komoly hatással lehet a V4-ek és a Délvidék filmiparának

nemzetközi kapcsolatainak bővítésére, a hazai filmipar meglévő gyártási kapacitásainak lekötésére és további fejlesztésére.

FESZTIVÁLPROGRAM

A 2020-as hivatalos programok, kulturális események, fesztivál és versenyfilmek vetítési rendjét hamarosan közzé tesszük.

NEVEZÉS

Hivatalos versenykiírás, kategóriák, díjak  részletes leírása.

Adatvédelmi Tájékoztató   I   Impresszum  I   Médiaajánlat   I   Kapcsolat